Челси е новият шампион в Лига Европа

Челси е новият шампион в Лига Европа! Тази вечер „сините“ спечелиха повече от категорично финала срещу големия враг Арсенал с 4:1. Възпитаниците на Маурицио Сари показаха страхотен футбол, особено през втората част, когато паднаха всичките голове в срещата. Оливие Жиру откри резултата 49-ата минута, а Педро Родригес удвои в 60-ата. Еден Азар пък бе автор на другите две попадения за „сините“ в 65-ата минута от дузпа и в 72-ата минута. Почетният гол за гостите бе на сметката на Алекс Иуоби в 69-ата минута. Така Челси спечели трофея в Лига Европа за втори път в своята история след триумфа през 2012/13 година.

Кепа /е на вратата на Челси, а пред него в отбрана започнаха Сесар Аспиликуета, Давид Луис, Андреас Кристенсен и Емерсон Палмиери. Триото в центъра на терена бе съставено от Жоржиньо, Нголо Канте и Матео Ковачич. В атака пък действаха Еден Азар, Оливие Жиру и Педро Родригес.

За Арсенал под рамката започна Петер Чех, а пред него бе триото Лоран Косиелни, Сократис Папастатопулос и Начо Монреал. Ейнсли Мейтланд-Найлс и Сеад Колашинац бяха в ролята на халф-бекове. В средата на терена стартираха Гранит Джака и Лукас Торейра. Месут Йозил бе в ролята на плеймейкър . В атака бе атомното дуо Пиер-Емерик Обамеянг и Александре Лаказет.

Първото по-интересно положение в мача бе в 8-ата минута пред вратата на Челси. Ейнсли Мейтланд-Найлс центрира коварно във вратарското поле, наложи се Кепа Арисабалага да избива, топката обаче отиде в Обамеянг, който стреля, но покрай вратата.

Десет минути по-късно Александре Лаказет нахлу на скорост в пеналта и падна след съприкосновение с вратаря Кепа.

Джанлука Роки обаче не отсъди дузпа, макар да се видя, че има контакт между стража и нападателя.

Арсенал продължи да стои по-добре и в 28-ата минута имаше нова голова възможност. Гранит Джака шутира от около 25 метра и не бе никак далеч от целта, като топката премина над напречната греда.

В 34-ата минута Емерсон Палмиери бе изведен в наказателното поле и отправи диагонален удар, но Чех бе заел добра позиция и изби.

В 39-ата минута последва нова добра възможност за „сините“. Този път Жиру получи добра топка от Жоржиньо и стреля по земя, като отново Чех се отличи с отлична намеса.

Челси започна по-добре и второто полувреме и в 48-ата минута Азар напредна на скорост и изведе Жиру, който обаче не успя да отправи добър удар.

Само минута по-късно французинът се реваншира по прекрасен начин. Той получи центриране от Емерсон отляво и с глава успя да порази вратата за 1:0.

В 60-ата минута Азар бе изведен в наказателното поле и подаде към непокрития Педро, който от движение стреля във вратата за 2:0.

Само четири минути по-късно Мейтланд-Найлс изблъска в гръб Жиру в пената и Джанлука Роки не се поколеба да отсъди дузпа за Челси. Еден Азар се нае да изпълни наказателния удар и бе точен за 3:0.

Арсенал върна един гол в 69-ата минута, когато Алекс Иуоби се разписа с красиво изпълнение от воле извън наказателното поле.

Само три минути след това обаче Азар отново бе в прегръдките на съотборниците си. Той комбинира добре с Жиру в пеналта, французинът технично го изведе около точката на дузпата и белгиецът не сгреши за 4:1.

В 75-ата минута Азар имаше нов шанс, но този път ударът му бе спасен от Чех. Арсенал пък отговори с изстрел на Омамеянг, но над вратата.

В 79-ата минута и Вилиан тества рефлексите на Чех, който отново се намеси блестящо под рамката и не допусна нов гол във вратата си.

В 81-ата минута и Аспиликуета се бе включил в предни позиции и отправи много хубав шут по земя, който облиза гредата.

В 83-ата минута и Кепа трябваше да показва класа след изстрел отблизо на Лаказет, но испанският страж се намеси прекрасно. Минута след това Уилок бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да намери очертанията на вратата.

В крайна сметка Челси ликува повече от заслужено, докато Арсенал трябва да се примири с поредния загубен финал в своята история. Още по-неприятно за „Топчиите“ е, че те отново не успяха да си осигурят място в Шампионската лига за трети пореден сезон.

Всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп. Включително и На Живо, са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове за Лига Европа от всички краища на света с bet365 Live. Трябва да имате средства в сметката си или да сте направили залог в последните 24 часа, за да се класирате.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bet365 bet365 bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с бет365 бонус, включително Футбол, Баскетбол, Безйбол, Тенис, bet365 mobile и много други – след пряко предаване, това е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Ако все още нямаш профил в bet365, направи своята bet365 регистрациясега и вземи бонус!

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика, заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо, както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, футболни прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.